• Türkiye SiteTürkçe
  • Global SiteEnglish
  • Para Birimi : USD

    Akrep ve Yelkovan

    Akrep ile Yekovan gibi hiç ayrılmayan çiftlere uyumlu kol saatleriniz LoveWatch’ tan…

    Zamanın birinde diye başlar ya masallar bizde yazımıza böyle başlayalım. Her anın zaman dilimindeki matematiksel sonucudur saatin tek görevi. Bizlere zamanı gösteren iki de memuru vardır. Biri akrep biri yelkovan. Bazı Aşk dedikodularına karışmış, efsanelere masallara konu olmuştur bu iki kahraman. Biri kaçar diğeri kovalar… Hangisinin kaçan hangisinin kovalayan olduğu belli değildir.

    Akrep ile yelkovan birbirlerine göre belirli bir matematiksel formülle hareket ederler. Gün başlangıcı 00:00 da üst üstedirler. İlk buluşmaları günün ilk anında gerçekleşir. Bu durum günde 24 kez gerçekleşir. Zira yelkovan 24 kez tam tur döner ve her dönüşünde yolu üzerindeki akrebe uğrar.

    Aşağıda bu aşka dair anlatılan hikayelerden birini de sizler için ayrıca paylaştık. Dilerseniz okuyabilirsiniz.

    Yelkovan ve Akrebin Aşkı

    ‘Yelkovan ile Akrep’ diye iki aşık varmış. Ama o memleketteki Gaddar Tanrı bir türlü birbirlerine kavuşmalarına izin vermiyormuş. Günlerden bir gün bizim Yelkovan tanrının huzuruna çıkmış ve akreple beraber olabilmek için ona tam olarak bir saat beş dakika yalvarmış. Sonunda Gaddar Tanrı ikisini de ceza olsun diye Dünyaya yollayıp, bir saatin içine hapsetmiş. Servi boylu Yelkovanın, şirin mi şirin Akrebini görebilmesi için saniyelere bir saat beş dakika yalvarması gerekiyormuş. Onlar tam kavuştuklarında zaman sanki daha hızlı akmaya başlıyormuş. Onların sayesinde Dünyalılar zaman diye bir şey bulduklarını zannetmişler. Ama dünyalılar Yelkovanın inlemelerini çalar saat, Akrebin ağlamalarını ise saate su kaçtı diye yorumlayınca Yelkovan ile Akrebin cezaları hiç bilinmeyen bir zamana kadar ertelenmiş.